Het leven na Raleigh - Reisverslag uit Granada, Nicaragua van Cathelijn Graaf - WaarBenJij.nu Het leven na Raleigh - Reisverslag uit Granada, Nicaragua van Cathelijn Graaf - WaarBenJij.nu

Het leven na Raleigh

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Cathelijn

25 April 2009 | Nicaragua, Granada

Hallo lieverds,

Ik weet dat het echt veels te lang geleden is dat ik iets van me heb laten horen, maar gelukkig kan ik Raleigh daar wel de schuld voor geven.

Ik ga deze waarbenjij.nu het niet hebben over Raleigh, dat is allemaal te veel werk en er zijn gevoelens die ik geen eens op papaier kan zetten.
Even heel erg (maar dan ook heel erg) kort. Ik heb het echt geweldig gehad, het was zo veel beter dan ik had verwacht. Elke fase had weer iets special en een ander geweldig gevoel. Ik heb ook vaak gedacht ´What the fuck doe ik hier?´. Maar gelukkig was dat gevoel binnen vijf minuten weer over en kan je weer vol op genieten.
De trek (het lopen van 300 km met 20 kg op je rug) was ook een hele klus, maar echt een van de vetste ervaringen die ik ooit in mijn leven heb gehad. Echt te vet! Had trouwens ook een gebroken teen tijdens de trek, dus zelfs nog trotser op mezelf.
Raleigh in een woord: Geweldig!

Oke, dan nu de afgelopen twee weken.
Dat was natuurlijk heel erg feesten, mag ook wel na 10 weken niks drinken. We zijn met de halve groep van Raleigh begonnen aan de caribische kust van Costa Rica. Puerto Viejo, hier zijn we lekker gaan feesten en chillen, meer was het ook echt niet.
Na 3 dagen zijn we door gegaan naar Cahuita. Dit is een Nationaal Park net iets onder Puerto Viejo. Hier zijn we naartoe gegaan met ongeveer 15 mensen en daar hebben we ook weer alle leiders ontmoet, om daar weer lekker mee te feesten. Cahuita was dus ook weer feesten en chillen.
Na drie dagen genieten van luxe, ( hadden namelijk voor het eerst in 10 weken een lekker bed, een warme douche, airco en een tv) was het wel weer tijd om ergens anders naartoe te gaan.

PANAMA, we zijn naar Bocas del Toro geweest. Dit zijn de eilanden van Panama. Hier is wel iets meer gebeurd dan alleen heerlijk chillen.
Natuurlijk is wel weer gechilld en ook gefeest. Maar we wel iets meer gezien dan de club en de hostel.
We zijn een dag naar ´Starfish Beach´ gegaan. Dit is heel erg mooi, het was echt zo´n bounty beach, maar dan lag de zee ook nog is vol mee zeesterren. Was heel erg vet om te zien.
De dag daarna hebben we een tourtje gedaan. We hadden een boot gehuurd voor de heledag en hij moest ons overal naartoe brengen waar we maar wilde. Dit was echt een hele leuke dag, we hebben lekker gesnorkeld en ik heb het mooiste strand uit mijn leven gezien. Echt te mooi voor woorden. We moesten ook wel 10 dollar entree betalen, omdat het een nationaal park is.

Na Panama zijn we weer terug gegaan naar Costa Rica. Na heel erg veel gezeik bij de grens (we waren namelijk de entree stempel van Panama op de heen weg vergeten te halen, we waren dus eigenlijk illegaal in Panama) en het neerleggen van 55 dollar, mochten we Costa Rica weer in. Na een nacht slapen in San Jose, zijn we snel doorgegaan naar Tamarindo. San Jose is namelijk echt helemaal niks.

In Tamarindo ben ik weer heel veel mensen van mijn spaanse school. Het was ook echt super om weer even terug te zijn. Het voelde echt een beetje als thuis. We hebben ook weer lekker een dagje in het water gelegen met een surfplank.

Na 3 heerlijke nachten in Tamarindo werd het tijd om afscheid te nemen van onze nederlandse reismaatjes (die vlogen namelijk 24 april weer terug naar Nederland). Emma (het enige overgebleven reismaatje) en ik zijn toen doorgegaan naar Nicaragua, Granada. Je heb hier allemaal vulkanen en andere spannende dingen. We zitten in een heel erg leuk hostel, en we zijn weer lekker aan het genieten. We heben vandaag ook weer een Canopy Tour gedaan. Weer heel erg vet om te doen, echt onwijs van genoten weer. Granada is echt een heel erg mooi plaatsje, het moet me ook echt een beetje denken aan Parijs.

Morgen gaan we naar Mayasa, daar is de andere vulkaan, we gaan naar een soort van markt met allemaal leuke spulletjes. Daarna door naar Leon (nog steeds Nicaragua) om daar te gaan sandboarden.
Daarna Honduras, Guatamala en Belize en daarna komt het spannenste land: NEDERLAND

Ben er gewoon weer over 3 weekjes!!

Sorry voor dit afgeraffelde
verhaal, maar ik doe toch echt liever iets anders dan achter een computer zitten in een internet cafe. Maar ik wilde jullie toch wel even laten weten waar ik allemaal uitspook!

XXXX Caat

• 26 April 2009 - 12:12

Mies:

Love you!

• 01 Mei 2009 - 10:08

Leslie:

caatje het klinkt allemaal echt super!! Heb zin om je weer te zien! ik zit nu lekker te relaxen in zanzibar en ervaar ook het bounty beach effect haha!
    TOT SNEL MOP XXXXXXXXXXX

• 20 Juli 2009 - 19:54

Hola:

hola soy jose de leon, nicaragua, que tal si vienes por aca a leon, me gustaria conocerte jeje me gusta conocer amigos, podemos ir a bailar salsa, bachata o a tomar algo o la playa hay muchas cosas. si te gusta la idea, mi email..osvalent9@hotmail.com. este 22 de julio hay un festival.